top of page

KURS - LAG DIN EGEN SJAMANTROMME

Oppdatert: 15. nov. 2023

Etter å ha levert trommer og rasler til folk som ønsker å eie sin egen tromme, healere og praktiserende sjamaner, samt mennesker som lever en sjamanistisk livsstil, har jeg kjent lysten til å veilede mennesker til å lage sin egen tromme. Det har vært flere som har etterspurt disse kursene, og nå er vi endelig i gang.


Trommelagekurs i Skien


Å høre trommen

Å kjenne et kall mot å eie sin egen sjamantromme er ikke alltid så lett å forklare. Disse trommene ble nært sagt utslettet gjennom forfølgelse, tvangskristning og kolonisering, og dens praksis gikk for det meste tapt. Dette gjelder ikke bare i Norge, men de fleste steder i verden hvor den utviklede verden krevde sitt inntog.

I andre steder av verden har tromme som et verktøy overlevd i større grad enn i Norge. Det er derfor vanskelig å forklare hvorfor vi ønsker å få tilbake trommen i vår hverdag. Men, gjennom å la seg lede av nysgjerrighet og søkerlyst kan man ha fått noen opplevelser som har gjort det helt klart - jeg ønsker en sjamantromme.Trommelagekurs i Stavanger

Ved å delta på et trommelagekurs får vi muligheten til å treffe likesinnede mennsker, som gjennom sin unike reise, har funnet sitt ønsket om å lage sin egen tromme. Sammen vil vi vekke liv i et eldgammelt rituale, som er trommelagingen. Sirkel er et nøkkelord her. Å starte trommelagekurset i sirkel, sitte i sirkel, lage trommen i sirkel og deretter initiere den i en sirkel understreker et likeverd mellom alle deltakerne, og skaper en kraftig opplevelse for oss alle. Det symboliserer også hvordan alt går igjen, uten avslutning. På samme måte som vi bringer tilbake kunnskap fra de som har levd før oss, i en moderne setting.


Hva er inkludert i trommelagekurset

På trommelagekurs vil du få alt du trenger av materiale for å lage din tromme og trommestikke. Utover dette vil du også få mulighet til å kjøpe pynt til trommen, bestående av skinnlisse, treperler og fjær. Mange ønsker også å investere i en trommebag, som vil holde trommen trygt både under reise og oppbevaring. Disse kan du lese mer om her.


Gjennom skapelsesprosessen av trommen finner vi en rolig flyt, slik at trommen blir til på en fin måte. Deltakerne kjenner at de er en del av håndverket, og at de var mentalt og emosjonelt til stedet. Min rolle som kursholder er å først forklare og demonstrere, og deretter assistere der hvor det trengs. Når kurset er over kjenner vi alle at vi har vært gjennom en mektig og fin opplevelse sammen.


Hva gjør en tromme kraftig?


Renate`s tromme

Mange har den oppfattelsen at så lenge de lager trommen selv så blir det en kraftig tromme. Dette er kun delvis riktig. Ja, ved å være med på å lage trommen, så har trommen fått ditt preg og din energi. Du kjenner også trommen mer intimt. Men, en tromme blir aldri kraftig kun gjennom selve unnfangelsen. Det er den kontinuerlige bruken av trommen som gjør den kraftig. Det er nemlig slik at det å tromme er et lagspill mellom trommen og deg. Hvis du bruker trommen vil du lære den å kjenne. Men, på den samme måten vil trommen også lære deg mye om deg selv. Du vil kunne kjenne at den inviterer til sang, lyd, bevegelse, mer intensitet, mindre intensitet. Hvis den inviterer deg til noe, å du ikke tør eller klarer å gå dit, så har den kanskje gitt deg en innsikt i noe som er verdt å jobbe med? Hvorfor tør jeg ikke bevege meg fritt mens jeg trommer? Hvorfor synes jeg det er vanskelig å ta store åndedrag å synge ut, og i stedet får en tynn, anstrengt pipestemme? Dette er ikke uvanlige hindringer, eller blokkeringer om du vil, som vi møter på i dag. Jeg tror mye av hva trommen har å lære oss om oss selv handler om restriksjoner vi har påført oss selv, gjennom livet i det moderne samfunn.


Etter trommelagekurset

Når trommenlagekurset er ferdig skal trommen bli med deg hjem. Da skal den tørke. Det anbefales å henge den på veggen eller sette den oppå noen støtter med skinnsiden opp, slik at luftgjennomstrømningen når alle sider av trommen. Gi den gjerne 5-7 dager på å få tørke helt. Det vil være verdt det!


Når du skal prøve trommen for første gang vil du få et inntrykk av lyden i trommen. Har trommen en dyp stemme, middels dyp stemme eller en lys stemme. Det som er viktig å ha med seg her, er at stemmen til trommen din i dag er i stor grad avhengig av været ute. Er det overskyet, regnvær eller høy fuktighet, vil skinnet være slappere, og stemmen vil være dypere. Er det full sol og varmt vil skinnet stramme seg og stemmen bli lysere. Inneklimaet ditt påvirker også dette på samme måte. Varmt og tørt inneklima - stramt skinn og lysere stemme. Ingen ting av dette er feil. Det er bare verdt å vite at stemmen til trommen vil bevege seg i tråd med klimaet rundt.


Kjennes det ut som at skinnet er for stramt, kan du følge instruksjonene under.Derimot, hvis skinnet på trommen er veldig slapt, selv etter 7 dager og at trommen ikke er utsatt for høy luftfuktighet, lav temperatur osv så vennligst kontakt meg så skal jeg veilede deg.Skjær frem luftventilen

Hvis du synes det er for mye skinn over luftventilen, slik at det er vanskelig å komme til med luftpumpen, kan du alltids fjerne litt skinn. Følg veiledningen i bunnen av denne bloggposten for hvordan du løser det.788 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page