top of page

Vinneren av Reintrommen 20.01.2024

Oppdatert: 22. jan.

Hvorfor gi bort en medisintromme

I desember 2023 lagde jeg et innlegg om at jeg ville gi videre en Reintromme jeg har laget. Med til den fulgte det med trommebag og trommestikke. Trommene har for meg blitt selve symbolet på urvisdom og er en døråpner til den visdommen som bor fritt i naturen. Jeg synes det ville vært fint å kunne gi en person en hyggelig start på 2024 ved å få sin egen tromme.


Men, det var også en bakenforliggende intensjon ved å gi bort trommen. Jeg har lenge fulgt sporene til visdomsbærere fra hele verden og gjør mitt beste for å både lære av dem og leve etter de tidløse prinsippene de deler. Gjennom dette har jeg også måtte bevitne hvor fort deres visdom dør ut, uten at noen viderefører den. Jeg har over lengre tid tenkt på om det er noe jeg kan gjøre for å holde denne visdommen levende, uten å helt vite hvordan. Men, i 2023 bestemte jeg meg for å lage en online medlemsside hvor jeg skulle samle vise eldre, medisinmenn -og kvinner og visdomsbærere, og la dem dele sin kunnskap med alle som vil lære.


Å gi bort Reintrommen var derfor også for å skape oppmerksomhet rundt dette og annonsere at at nå er medlemssiden endelig åpen og klar. Den finner du på Thenorthdrum.com/community
Jeg har hatt mitt første intervju med en eldre og vaskeekte visdomsbærer, Leo Rutherford. Han har praktisert, kurset og formidlet om sjamanisme i flere tiår og regnes som mange som den som reintroduserte sjamanismen til England på 80-tallet.


Jeg har også vært så heldig å få lov til å selge Joikekurset til Elin Kåven og Jungle Svonni, to samer som har både praktiserer sjamanisme og bruker joik som et verktøy i det og i musikk. Alle som kjenner til den nordlige sjamanismen vet at Joik er et uunnværlig verktøy for å få kontakt med åndeverden. Det er også regnet som en av Nord-Europas eldste sangteknikker. Dette kurset ligger nå også tilgjengelig.Så til vinneren av medisintrommen

Innen 20 januar 2024 var det 1167 stykker som hadde meldt seg på trekningen av Reintrommen. Jeg synes det var utrolig stas og nesten litt rørende at vi er såpass mange som har interesse for, erkjenner og har lyst til å invitere trommen tilbake til våre liv. Det forteller meg at det er mange som ikke har gitt slipp på disse tidløse verktøyene.

Jeg gikk da på nettet og fant frem et program som kan plugge et helt tilfeldig mellom 1167 og 1. Den trakk tallet nummer: 621. Den 621 personen som meldte seg på konkurransen var Marit Irene.Jeg synes det er utrolig morro at dette har skapt såpass med interesse. Jeg håper dog at du blir med på reisen videre. Det er nemlig ikke her det starter, det er her det begynner. Nå begynner reisen med å bevare, lære og deretter praktisere. Både for vårt eget beste, men også de fremtidige generasjoner, som jeg er helt overbevist om at trenger denne visdommen i like stor grad som oss.


Velkommen til medlemssiden skal du være!
De beste hilsener, Axel

164 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page